Zapečené lilkové rolky s masovou náplní
Suroviny:
lilek
mleté maso (hovězí nebo krůtí nebo vepřové)
rajčata
cibule
čerstvá bazalka (nebo oregano)
olej
sůl
Váhu surovin upravte dle Vašeho jídelního plánu
Nejprve nakrájíme lilek na podélné plátky. Osolíme, necháme vypotit a osušíme papírovými utěrkami. Odřezky nakrájíme na malé kostičky, stejně jako rajčata a cibuli. Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, přidáme kostičky lilku a mleté maso. Restujeme, přidáme rajčata a směs posolíme. Chvilku ještě necháme podusit a vmícháme bazalku. Na plátky lilku naneseme směs, svineme do závitků a naskládáme do pekáče. Případný zbytek směsi dáme kolem závitků a trošku podlijeme vodou. Pečeme v troubě na 200 stupňů přibližně 30 min.